2014. augusztus 5., kedd

Prológus

Az éjszaka hűvös volt. A szél megborzolta a fák lombkoronáját, amiről leszállingóztak a zöld levelek. Luke összébb húzta magán a kabátját, jobban belehúzta fejébe a kapucniját és csak sétált, míg a lába bírta. Néha megbotlott, néha még el is esett az erdő öreg fáinak, földet áttörő gyökereiben. Ilyenkor halk káromkodás hagyta el a száját, majd ment tovább. Az eséseken kívül nagyobb problémái is voltak. Fájt minden egyes porcikája, de legjobban az oldalában érezte a fájdalmat. Kisebb fajta nyögések hagyták el a száját minden egyes lépésnél és csak arra tudott gondolni, hogy mi történt az elmúlt fél órában.

- Te kis pöcs! Mégis hol a csomag? - kiabált vele egy kapucnis férfi, kinek az arcát befedte az éjjeli homály, de még így is tisztán látszottak sebhelyei.
- Sajnálom. - hunyászkodott meg előtte az alig 18 éves srác. - Egyszerűen nem sikerült megszereznem.
- Egyszerűen nem sikerült megszereznem. - ismételte el a férfi szarkasztikusan. - Most már kitalálhatnál valami jobb kifogást, mert ezt már nagyon unom. - hallgatott el egy pillanatra. - Na, ide figyelj! - fogta közre Luké állát, majd felemelte azt, hogy szemtől szembe tudjanak beszélni. - Ez már a második húzásod volt! Még egy és nem leszel többé a maffia tagja. Megértetted? - kérdezte a fiútól, aki nem válaszolt, majd újból rá rivallt, de most már sokkal hangosabban. - Megértetted?
- Igen, megértettem. - felelte Luke.
A kapucnis férfi a vállainál fogva hátra lökte Luke-t, mitől a fiú elterült a sáros földön, majd jó párszor oldalba rúgta. Amikor megunta ezt a kis játszadozást, felemelte a földről és a legközelebbi fának döntötte.
- Remélem, most már nem fogod elbaszni a dolgokat, mert a főnök így is ki van rád akadva. - pofozgatta meg egy kicsit. - Most pedig lódulj!

Nem hiszem el, hogy már megint nem sikerült megszereznem a cuccot. Mi lesz akkor, ha harmadjára sem sikerül? A maffia biztos, hogy ki fog nyírni. Kezdhetem ásni a síromat. - gondolta magában Luke. - Talán, ha beszerveznék valakit? Mondjuk egy lányt? Mr. Big úgyis szokott lányok futtatni. Imádja a kis szende lányokat, akiket az akaratuk ellenére is bedrogozhat, majd magáévá tehet, vagy éppen jó kis pénzért oda adja másoknak. Ha elcsábítok egy lányt, majd oda adom Mr. Big-nek, akkor száz százalék, hogy oda adja a csomagot, amit én elvihetek a főnöknek.

Sétálás közben egy alakot vélt felfedezni az erdő fái között. Ahogy jobban szemügyre vette, rájött, hogy egy nő az, akinek egy pisztoly van a kezében. Vajon mit kereshet itt? Ő is a maffia tagja lenne?
- Húzzál tovább öcsi, mielőtt egy golyó az agyadba fúródik. - kiabált neki a nő.
Luke még jobban a fejébe húzta a kapucniját és gyorsított a tempón, akármennyire is szeretett volna egy kicsit pihenni. Egyszerűen elviselhetetlen volt a fájdalom... A hazafelé vezető úton, egész végig azon gondolkodott, hogy vajon ki lehetett ez a nő és miért volt vele annyira ellenszenves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése